П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Україна зробила заяву через вирок українцям у РФ

    Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із рішенням російського суду про засудження трьох українців у справі «Хізб ут-Тахрір». Україна просить міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ.

    Російський суд ухвалив засудити Енвера Омерова — на 18 років, Айдера Джаппарова — на 17 років, Різу Омерова — на 13 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму, передає РБК-Україна.

    «Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із ганебним рішенням Південного окружного військового суду Російської Федерації від 12 січня 2021 року… Вимагаємо від РФ скасувати рішення суду і негайно звільнити Енвера і Різу Омерових, Айдера Джаппарова, а також усіх незаконно утримуваних громадян України», — йдеться у заяві МЗС України.

    Україна заявляє про системні політичні переслідування в тимчасово окупованому Криму з боку Росії.

    «Закликаємо міжнародну спільноту засудити застосування РФ політичних переслідувань проти громадян України, а також посилити політико-дипломатичний тиск з метою звільнення незаконно затриманих нею українців та кримських татар», — йдеться у заяві.

    Раніше Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив вирок жителям Білогірського району Криму, яких звинувачують у «здійсненні терористичної діяльності» та участі в організації «Хізб ут-Тахрір».

    Найсвіжіше

    Популярне