Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Релігійна агресія Росії в Криму та на Донбасі: У Мінреінтеграції розповіли, як реагуватиме Україна

    Російська Федерація використовує Російську православну церкву (РПЦ) як інструмент утиску щодо українських громадян на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Криму. Україна вводитиме санкції щодо осіб, які переслідують людей за релігійними ознаками.
    Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час експертної дискусії, у п’ятницю, 25 вересня, передає Крим.Реалії.
    «Релігія – це зброя для Росії та частина безпеки Росії. Хто вбудовується в систему і підтримує РПЦ – мають шанс на виживання. Всі, хто має іншу думку і не підтримує дії окупантів, – знищуються. Так було з Українською православною церквою, останній храм якої закрили на Кримському півострові, так переслідуються на тимчасово окупованих територіях представники «Хізб ут-Тахрір», «Свідки Єгови» та інші», – сказав чиновник.
    Він зазначив, що Росія використовує релігію, «як зброю в своїй гібридній війні проти України поряд зі збройною агресією та інформаційною війною».
    «Посилення санкцій є відповіддю на релігійну агресію Росії в Криму і на Донбасі. Вони повинні бути застосовані до тих, хто стоїть за релігійними переслідуваннями», – вважає Ігор Яременко.
    Російська влада поки не реагувала на заяву представника українського міністерства.
    Нагадаємо митрополиту ПЦУ Клименту російська влада вручила постанову про знесення храму в Євпаторії. Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім УПЦ Московського патріархату.
    Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму. 

    Найсвіжіше

    Популярне