Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Більше 6000 християн Білорусі вимагають провести нові вибори в країні

    Християни всіх конфесій з різних регіонів Білорусі звернулися до представників державних органів з вимогами припинити насильство, відновити законність і провести нові президентські вибори в Білорусі. Серед підписантів – 96 священиків.

    Про це повідомило білоруське видання “Наша Ніва”.

    — Свідоме спотворення інформації про результати голосування на президентських виборах 9 серпня 2020 року, лжесвідчення в судах, дезінформація в ЗМІ, завідомо неправосудні рішення – це не тільки порушення законів Республіки Білорусь, а й тяжкий гріх. Не бреши, не свідчи неправдиво – це Божа заповідь, – зазначають автори звернення.

    На думку підписантів, “застосування зброї силовими структурами Білорусі, яке призвело до загибелі мирних громадян, тортурам і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень перевели політичне протистояння в морально-етичну площину. Підтримувати незаконні дії влади аморально”.

    Серед підписантів відкритого листа 96 священиків православних, католицьких, протестантських і греко-католицьких церков.

    Нагадаємо, режим Лукашенка попередив про можливість ліквідації Білоруського екзархату РПЦ через підтримку духовенством конфесії учасників мирних протестів у Білорусі.

    А глава білоруських католиків пішов у відставку. Архієпископ  Тадеуш Кондрусевич повернувся до Білорусі напередодні Різдва 25 грудня після тримісячного перебування за кордоном через заборону в’їзду білоруської влади. Раніше главу Католицької Церкви Білорусі не пустили в СІЗО в Мінську для провідування арештованих учасників акцій протесту. Єрархові довелося обмежитися молитвою за них під стінами ізолятора.

    Найсвіжіше

    Популярне