П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Литві судитимуть двох осіб, які шпигували на користь Росії

    Двом громадянам Литовської Республіки пред’явлено обвинувачення у шпигунстві на користь Російської Федерації. “Эхо Москвы” з посиланням на “Лента.ру” повідомляє, що прокуратура Литви вже направила відповідні кримінальні справи до суду.

    Згідно інформації литовських контррозвідників, обох підсудних завербував один і той самий співробітник прикордонного управління Федеральної служби безпеки РФ по Калінінградській області.

    Залучений у 2014 році до негласного співробітництва громадянин Литви мусив збирати інформацію про об’єкти зацікавленості російської розвідки та здійснювати їх фотографування.

    З іншого боку, завербований у 2016 році литовець сприяв росіянам в інформаційній сфері та був ланкою поширення російської пропаганди. Зазначається, що він очолював громадську організацію, яка узгоджувала з російською стороною свої заходи. Окрім цього, він публікував у литовських ЗМІ затверджені російським куратором тексти.

    Нагадаємо, раніше позбавлений сану Андрєй Кураєв розкрив одну зі схем поширення російської пропаганди через іноземних блогерів та інтернет-ресурси.

    Найсвіжіше

    Популярне