Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні святкують Різдво Христове (Фото)

    В Україні знову Різдво. Християни східного обряду, а їх майже 90% з-поміж усіх вірян країни, відзначають народження Ісуса Христа. Нагадаємо, згідно з результатами дослідження, 77% українців відзначає Різдво 7 січня, за юліанським календарем. 3% відзначають його 25 грудня, натомість 15% респондентів святкують в обидві дати.

    У Михайлівському соборі Православної Церкви України було людно, але люди були у масках. Сходилися і дорослі, і малі. Святкова Різвяна вечірня служба розпочалась вчора ввечері. Напркінці монахи ПЦУ разом із предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм заколядували. Наступного дня, зранку, було зачитане Різдвяне послання митрополита Епіфанія, у якому предстоятель ПЦУ побажав миру для України і перемоги. Як розповідає 5 канал, на Михайлівській площі людно, а увага людей прикута до вертепу. Лунала різдвяна коляда.

    Віряни Української православної церкви 7 січня 2021 року моляться на Літургії в Михайлівському соборі. Фото: Архієпископ Агапіт.
    Віряни Української православної церкви 7 січня 2021 року моляться на Літургії в Михайлівському соборі. Фото: Архієпископ Агапіт.
    Духовенство Української православної церкви 7 січня 2021 року молиться на Літургії в Михайлівському соборі. Фото: Архієпископ Агапіт.
    Фото: ПЦУ. Віряни Української православної церкви 6 січня 2021 року на вечірньому богослужінні в честь Різдва Христового.
    Фото: ПЦУ. Коляда монахів. 6 січня 2021 року на вечірньому богослужінні.

    У Патріаршому соборі УГКЦ віряни намагались дотримувалися дистанції та були у масках. Кажуть, що молилися за мир та закінчення пандемії, здоров’я.

    Молитва в УГКЦ. 7 січня 2021 року
    Молитва в УГКЦ. 7 січня 2021 року

    У Московському патріархаті 6 січня ввечері люди молились майже без масок. Варто зазначити, що у своєму Різдвяному посланні Онуфрій знову забув за воїнів і війну з РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне