Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У святого Миколая вірить удвічі більше українців, ніж у Діда Мороза – опитування

    У святого Миколая вірить приблизно вдвічі більше українців, ніж у Діда Мороза. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», передає Радіо Свобода.

    За твердженням соціологів, участь в опитуванні взяли 2500 респондентів з усіх регіонів країни (за винятком окупованих територій) віком від 18 років.

    Згідно з результатами, у Діда Мороза вірить 31% респондентів, не вірить – 65%. У святого Миколая вірять 62% респондентів, 35% відповіли на питання негативно.

    56% опитаних назвали своїм улюбленим святом різдвяно-новорічного періоду Різдво, 28% – Новий рік. 6% віддали перевагу дню святого Миколая, який відзначається 19 грудня.

    Згідно з результатами дослідження, 77% українців відзначає Різдво 7 січня, за юліанським календарем. 3% відзначають його 25 грудня, натомість 15% респондентів святкують в обидві дати.

    7 січня українські православні церкви та Українська греко-католицька церква святкуватимуть Різдво Христове за юліанським календарем (так званим «старим стилем»).

    Нагадаємо, Дід Мороз був прикладом успішної радянської пропаганди для прикриття репресій.

    Найсвіжіше

    Популярне