Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ посмертно нагородив медиків, які боролися з пандемією COVID-19

    Єрарх Православної Церкви України Архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл 5 січня у актовій залі Вінницької центральної районної клінічної лікарні зустрівся з медиками і посмертно нагородив медалями «За жертовність і любов до України» медичних працівників: Софію Барчук, Людмилу Скрипник та Анатолія Галькевича, Олександра Шеншина.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Архієпископ спільно із медичними працівниками закладу вшанував хвилиною мовчання медиків, які померли борючись із пандемією небезпечної коронавірусної хвороби.

    Крім того, з благословення предстоятеля ПЦУ архієпископ Михаїл вручив медалі  й дванадцятьом медикам, які продовжують лікувати пацієнтів.

    «Зараз ваша боротьба є ще більш сильною та жертовною. Нерідко ви віддаєте своє життя, так як і воїни наші на Сході України», – звернувся до понад 60 медиків та членів їх родин архієпископ Михаїл.

    Він також зазначив, що в Православній Церкві України регулярно моляться за воїнів, медиків та їх працю й припинення пандемії, однак вирішили вшанувати лікарів ще й своєю нагородою.

    Нагадаємо, У своєму Різдвяному посланні Онуфрій знову забув за воїнів, війну з РФ і лікарів, натомість митрополит Епіфаній побажав, щоб  наступний рік наблизив для України час перемоги.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне