Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Петро Порошенко привітав вірян ПЦУ із річницею отримання Томосу

    П’ятий президент України Петро Порошенко привітав православних вірян ПЦУ із отриманням Томосу про автокефалію.

    Про це він написав у Facebook.

    «Вітаю усю велику православну українську родину в Україні і за її межами з другою річницею підписання Томосу для Православної Церкви України! Великою честю і радістю для мене було разом із Предстоятелем Православної церкви України Митрополит Епіфаній брати участь у церемонії підписання і вручення Томосу у Стамбулі. З великим благоговінням, затамувавши подих, ми спостерігали тоді, як Його Всесвятість скріпив підписом цей історичний документ».

    Порошенко подякував усім, хто доклав зусиль і всіляко сприяв досягненню автокефалії ПЦУ, яку він назвав «нашою великою спільною метою». «Нехай Бог береже і направляє Україну, нашу Православну церкву і усіх нас», – підсумував політик.

    Нагадаємо, Петро Порошенко раніше заявляв, що якби за п’ять років його президентства був би тільки Томос, то він б пишався тим, що це вдалося. Крім того, він заявив, що 12 єрархів МП поставили підписи під зверненням про Томос, а сам Томос став для Росії справжньою геополітичною катастрофою. За його словами ще дві православні церкви можуть незабаром визнати ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне