Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Томос став для Росії справжньою геополітичною катастрофою, – екс-президент Порошенко

    Екс-президент Петро Порошенко підкреслив, що Томос став справжньою геополітичною катастрофою для Росії, а незалежна церква є однією зі складових незалежності всієї України, і тому здобуття Томосу є надважливою подією.
    Про це заявив п’ятий президент України Петро Порошенко під час виступу на акції «З незалежністю не жартують», передає Прямий.
    «За п’ять років інтенсивної розбудови держави країна повернула собі історичну пам’ять…. Згадала і нарешті вшанувала своїх героїв. Зробила вирішальні і безповоротні кроки до відродження і захисту української нашої рідної Співучої мови, нашого культурно-гуманітарного простору. Проривом у здобутті духовної незалежності став Томос про автокефалію для Православної Церкви України», — сказав Порошенко.
    «Томос, який Україні і українцям надав Вселенський Патріарх Варфоломей і Синод Вселенського Патріархату. І зараз рухається по всій планеті процес визнання нашої Церкви православними церквами. Експерти назвали це справжньою геополітичною катастрофою для Росії», — підкреслив він.
    Раніше Порошенко заявив, що в Офісі президента Зеленського працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви. Також він обговорив прискорення визнання ПЦУ з послом Польщі в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне