П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кіріл просить предстоятеля Кіпрської церкви переглянути рішення по ПЦУ

    У РПЦ непрямо визнали безпомічність своєї церковної дипломатії й шантажу «розривом євхаристійного єднання». Тепер Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) взявся випрошувати предстоятеля Кіпрської православної Церкви архієпископа Хризостома переглянути його рішення про визнання автокефалії Православної Церкви України.

    «У цьому році радість свята Різдва Христового була затьмарена сумною звісткою… Я глибоко засмучений Вашим рішенням», – пише в своєму листі до архієпископа Хризостома патріарх РПЦ Кіріл, про визнання ПЦУ Кіпрською церквою, передає «Romfea».

    Московський патріарх вчергове забув за Критський собор, на якому мали обговорити питання України й закликав архієпископа Хризостома «переглянути рішення або відкласти його до прийняття всеправославного рішення з українського питання».

    Нагадаємо, архієпископ Хризостом розповів, що у 2016 році Варфоломій дав РПЦ 4 роки, щоб вирішити питання України. Крім того архієпископ Хризостом впевнений, що «Російська Церква не є прикладом для наслідування».

    Найсвіжіше

    Популярне