П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Храми та музеї: Київ увійшов до ТОП-100 міст світу

    Архітектурно обдарований, доброзичливий та креативний, Київ – це європейська столиця, що знаходилась в тіні, а зараз – на підйомі.
    Так описують українську столицю укладники рейтингу «ТОП-100 міст світу», в якому Київ посів 87-е місце. Столиця України піднялась у рейтингу, складеному провідними міжнародними консультантами з туризму та економіки, відразу на 52 сходинки – торік Київ посідав 139-е місце.
    У цьому рейтингу столиця України обійшла такі міста як німецькі Дюсельдорф і Ганновер, британський Манчестер та польський Краків.
    «Київ, столиця України, може бути не першою європейською столицею, яка спадає на думку, але вона є однією з найбільш виразних. Місто – 1500-річна жива енциклопедія слов’янської історії – таке ж барвисте і яскраве, як прапор своєї держави, із будівлями, розписаними на зразок українських писанок, і небокраєм, увінчаним золотими куполами, що блищать на пагорбах над Дніпром», – говориться в описі.
    За словами укладників рейтингу, Київ вперше потрапив у ТОП-100 цього року завдяки високому показнику у категорії «Визначні місця та пам’ятки». І все завдяки «Всім. Тим. Церквам».
    Історія комплексу Києво-Печерської лаври, що входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, сягає тисячоліть і так довго є ключовою для православної християнської віри. Ще одне місце під егідою ЮНЕСКО, Софійський собор, підйомом на дзвіницю нагороджує гостей з одним із найкращих видів міста. Також є краса Михайлівського Золотоверхого монастиря та Володимирського собору.
    Музеї Києва посідають 27 місце у світі та варіюються від очевидних (Національний музей мистецтв) до “єдиних у Києві” (Національний музей історії України у Другій світовій війні).

    Найсвіжіше

    Популярне