П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Владімір Путін закріпив схрещення РПЦ і «побєдобєсія»

    22 червня, у день початку війни між Німеччиною та Радянським Союзом, Владімір Путін здійснив візит до головного храму ЗС РФ, повідомляє канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград».
    Супроводжували Президента РФ міністр оборони Сєргєй Шойгу і предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв). У храмі відбулась літія за загиблими, після чого Путін розповів про «ціну, яку заплатив російський народ за перемогу».
    Паралельно, Владімір Владіміровіч мав змогу особисто проінспектувати, як РПЦ перетворюється на химерний нео-культ. Образи і розписи храму мають низку дивних співпадінь. До прикладу, Матір Божа має схожі риси з Аліною Кабаєвою, яка, вочевидь, здійснила неабиякий вклад в сучасну історію Росії.

    Та і сам сюжет зображення має багато спільних рис з плакатом сталінської пропаганди.

    На додачу, в головному храмі ЗС РФ навіки вшановано сатану. Зображення балістичної Р-36М «Сатана», яку оточують архангели прикрашає купол собору.

    Під час урочистостей, патріарх Кіріл поспішив приміряти на себе роль войовничого жерця: «Щоб жила Росія, потрібно тримати порох сухим», – зазначив предстоятель РПЦ. «Мирний час, у якому живе Росія, є результатом мудрої зовнішньої політики і грізної зброї в руках Збройних сил», – заявив патріарх, підкресливши, що мир, як такий, не вписується в спосіб мислення людини «русского міра».
    Власне кажучи, відтепер процес схрещення РПЦ та «побєдобєсія» офіційно можна вважати завершеним.
    Дивує лиш те, що з 1945 року більшість держав-учасниць Другої світової війни обох таборів, такі як США, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Японія та інші перетворили свої держави на «економічний рай», а Росія, за той же час, спромоглася лише перетворити факт перемоги на культ «побєдобєсія».
    Втім, Кремль дав ще один красномовний сигнал: РПЦ без «побєдобєсія», як і «побєдобєсіє» без РПЦ, існувати не можуть. Інакше пояснити таку активну участь російського кліру в роздмухуванні «культу перемоги» досить важко.

    Найсвіжіше

    Популярне