П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Експерт: Спецслужби РФ проводять операцію з дестабілізації півдня України

    Російські спецслужби проводять спеціальну операцію із заохоченню жителів півдня України до отримання громадянства прилеглих держав з метою дестабілізації України і створення передумов для відділення низки її регіонів.
    Про це в коментарі Guildhall заявив керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк.
    «У рамках спеціальних заходів впливу, спрямованих на дестабілізацію України та подальше відділення її регіонів, російськими спецслужбами проводиться рекламна кампанія в соціальних мережах, спрямована на заохочення жителів півдня України, особливо Бессарабії, до отримання російського, румунського і молдавського громадянства», – заявив аналітик.

    «З цією метою росіянами в Молдові створена організація прикриття, яка надає громадянам України консультаційну та організаційну допомогу при отриманні іншого громадянства. Ймовірно, операція буде супроводжуватися спробами погіршити україно-румунські відносини», – зазначив керівник ЦОР.
    «У 2014 році на заході Одеської області російськими спецслужбами вже була проведена спроба організувати сепаратистські-терористичну організацію «Бессарабська народна республіка», – підсумував Олександр Данилюк.
    Нагадаємо, раніше екс-регіонал і колишній народний депутат України Антон Кіссе виступив одним з виконавців кампанії з дезінформації політикуму Болгарії про нібито розділ територій проживання болгар в Одеській області, що спричинило створення міжнародної напруженості в україно-болгарських відносинах.
    Раніше Антон Кіссе пропонував розділити Одеську область, фактично створюючи передумови для подальшої активізації незаконного терористичного формування «Бессарабська народна республіка.

    Найсвіжіше

    Популярне