П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Перший етап перевірки ПЦУ на міцність пройдено досить успішно – оглядачка

    Голова Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський Епіфаній 3 лютого відсвяткував річницю інтронізації. ПЦУ під його керівництвом прожила свій перший досить непростий рік і не розсипалася, як їй пророкували. Перший етап перевірки на міцність пройдено досить успішно, пише оглядачка Катерина Щоткіна у своїй статті для DT.UA.

    Авторка зазначає, що судячи з промови, яку митрополит Епіфаній виголосив перед своїми гостями, настав час подумати про плани церкви на майбутнє.

    Оглядачка зазначає, що така пропозиція для церкви звучить незвично — там любили підкреслити “міцний фундамент, безперервну традицію і глибину століть”, однак минуле (якщо їм сильно захопитися) може заступити майбутнє і сьогодення.

    “ПЦУ, звичайно, виникла не на порожньому місці — нашій тисячолітній історії, великим предкам та всьому такому іншому місце неодмінно знайдеться. Але “чистий аркуш” у вустах владики Епіфанія звучав дуже природно… Відмежуватися від минулого для ПЦУ — багатогранний процес. Який неминуче повинен включати хворобливий етап розлучення із УПЦ КП та зживання УПЦ КП всередині себе”, – зазначає авторка.

    Найсвіжіше

    Популярне