Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Франції відбулась інтронізація митрополита Галльського

    Церемонія інтронізації нового митрополита Франції Димитрія відбулася вранці 18 вересня у соборі Святого Стефана в Парижі. Вселенський Патріархат представляв митрополит Австрійський Арсеній. Також на церемонії були присутні представники Римо-Католицької Церкви.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    20 липня 2021 року він був одностайно обраний Священним Синодом Вселенського патріархату митрополитом Франції (Галльська митрополія), а 25 липня у Фанарі він був висвячений Вселенським патріархом Варфоломієм на єпископа і піднесений до митрополита.

    Митрополит Франції Дмитрій (Плуміс) народився 6 листопада 1979 року в Салоніках. Він є випускником Вищої церковної школи в Салоніках та кафедри теології теологічної школи.

    У 2001 році він був висвячений на диякона покійним митрополитом Неа-Кріні і Каламарії Прокопієм, а в 2007 році був висвячений на пресвітера митрополитом Неаполіським і Ставропільським Варнавою.

    З 2015 по 2021 рік на запрошення тодішнього митрополита Франції Еммануїла він служив главою історичної православної церкви Марселя та вікарієм на півдні Франції.

    Він брав участь у комітетах міжхристиянського діалогу та міжрелігійних відносин, представляючи Французьку митрополію та Вселенський патріархат. Володіє французькою та англійською мовами.

    Фото: orthodoxtimes
    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне