Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

     На Вінниччині тимчасово заборонили масові релігійні заходи просто неба

    На Вінниччині з 15 червня і до кінця жовтня 2024 року буде діяти тимчасова заборона на проведення масових релігійних зібрань за межами культових споруд. Таке обмеження встановлене спільним наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова та командувача оперативного угруповання “Захід” Олега Шемчука від 22 травня.

    Рішення про тимчасовий запуск на публічні богослужіння та релігійні акції під відкритим небом обумовлене загрозою можливих терористичних і диверсійних актів, ракетних ударів та провокацій, спрямованих на розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Безпека життя й здоров’я вірян стала пріоритетом для місцевої влади у цих умовах воєнного стану.

    Відтак, до 31 жовтня всі масові богослужіння, хресні ходи, молитовні зібрання можуть відбуватися виключно у приміщеннях храмів, церков, каплиць та інших культових споруд. Контроль за виконанням наказу здійснюватимуть правоохоронні органи, представники військових та цивільних адміністрацій.

    Управління у справах релігій Вінницької ОВА має проінформувати про це рішення всі релігійні об’єднання області та відповідні міжконфесійні ради. Зібрання поза храмами стануть можливими знову після скасування обмеження по всій Вінницькій області.

    Найсвіжіше

    Популярне