Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл відвідав українську парафію у Франції та помолився за Україну

    Архієпископ УПЦ у діаспорі Даниїл (Зелніський) відвідав українську парафію святого апостола Андрія Первозванного у містечку Шалет-сюр-Луан на півночі Франції.

    Під час свого візиту до парафії, що розташована за адресою 16, rue Gaston-Jaillon 45120 Châlette-sur-Loing, архієпископ Даниїл помолився за Україну та запалив свічку пам’яті за всіх, хто боровся та віддав життя за волю і незалежність Української держави, повідомляє сторінка парафії у Фейсбуці.

    Він також відвідав Братську могилу колишніх вояків Української Народної Республіки, які померли у Франції, молитовно вшановуючи їхню пам’ять.

    Парафія святого апостола Андрія Первозванного об’єднує українську діаспору в регіоні та є осередком збереження української культури та традицій. Візит архієпископа Даниїла Зелінського став знаковою подією для громади.

    Зазначимо, що це не вперше, коли архієпископ Даниїл висловив солідарність з українським народом, який продовжує відстоювати свою свободу та територіальну цілісність у війні з російським агресором. Раніше владика Даниїл на зустрічі з губернатором Нью-Джерсі закликав до подальшої підтримки України. Також він ​​закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні.

    Брацька могила Бувших Вояків УНР які вмерли у Франції.

    Найсвіжіше

    Популярне