Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Владика Даниїл на зустрічі з губернатором Нью-Джерсі закликав до подальшої підтримки України

    Архієпископ Української Православної Церкви США Даниїл (Зелінський) взяв участь у зустрічі з Губернатором штату Нью-Джерсі Філом Мірфі.

    Як повідомляє УПЦ США, на заході, присвяченому презентації бюджету штату на 2023 рік, владика представляв інтереси УПЦ США ​​разом з о. Василем Пасакасом.

    Вони приєдналися до інших членів українсько-американської спільноти штату, щоб відзначити День Спротиву Окупації Криму та Севастополя, який розпочався 10 років тому.

    Підкреслюючи солідарність з українським народом у його непереможній боротьбі за свободу, Архієрей Даниїл зазначив: «Триває більше двох років, як український народ жертвує всім: своїми домівками, рідними, всім, що є для нього важливим. І немає нічого сильнішого, ніж їхня захисна відвага».

    Додавши, що бездіяльність членів Конгресу, які відмовляються проголосувати за негайну гуманітарну та військову допомогу для України, є яскравим контрастом до героїчної боротьби українського народу, архієпископ закликав до негайного прийняття цих фінансових коштів.

    Завершуючи своє виступ, владика Даниїл заявив: «У нас тут, в Нью-Джерсі, ми стоїмо, і завжди стоятимемо, поруч з Україною, скільки б не тривало це».

    Після цього єрарх подякував за підтримку і побажав українському народу сил та витривалості в його боротьбі.Він заявив про невпинну підтримку України в боротьбі з російською агресією та закликав Конгрес США знову виділити додаткову допомогу.

    У свою чергу губернатор Філ Мірфі підкреслив, що у штаті Нью-Джерсі завжди підтримує Україну. Архієпископ Даниїл був відзначений за участь у заході.

    Таким чином, УПЦ США ​​мала нагоду продовжити просування інтересів українського народу на найвищому рівні в США.

    Найсвіжіше

    Популярне