Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США ​​закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні

    Архієпископ Даниїл Української Православної Церкви США звернувся до Конгресу США із закликом терміново ухвалити допомогу Україні. В умовах безперервних російських обстрілів мирних міст і сіл Україна нагально потребує міжнародної підтримки для протистояння цій агресії.

    Як йдеться на сайті УПЦ США, архієпископ закликав обидві політичні партії підтримати законопроєкт про допомогу Україні, наполягаючи, що політики мають відкласти політичні інтереси задля гуманітарних зусиль.

    За словами владики, світ спостерігає за реакцією американського народу та його представників, підкреслюючи моральний обов’язок солідарності з Україною не лише на словах, але й на ділі, як це було з підтримкою США Ізраїлю під час нападу Ірану.

    Архієпископ Даниїл також засудив дії тих, хто чинить насильство в ім’я релігії. Він виступив проти схвалення геноцидних дій Росії лідерами Російської Православної Церкви (які нещодавно назвали вторгнення в Україну “священною війною”), наголошуючи на терміновій необхідності міжнародної підтримки перед обличчям вторгнення.

    Українська Православна Церква США сама невтомно працює для допомоги постраждалим від війни. Вона надає необхідну допомогу жителям окупованих і звільнених міст і сіл Донецької області. На чолі з митрополитом Антонієм та архієпископом Даниїлом УПЦ США відіграє ключову роль у доставці життєво важливих ресурсів, медикаментів та харчових добавок людям похилого віку та тим, хто залишився вдома.

    Одним із значних зусиль гуманітарної діяльності церкви є місто Петропавлівка, де знайшли притулок біженці з Бахмута, Торецька та Авдіївки. Ця гуманітарна допомога здійснюється у тісній співпраці з митрополитом Донецької єпархії Православної Церкви України Сергієм. Керівництво церкви координує зусилля, щоб допомога доходила до тих, хто її найбільше потребує, незважаючи на виклики, пов’язані з війною.

    Найсвіжіше

    Популярне