П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський: Необхідно припинити війну і розпочати переговори про мир

    Архієпископ Афін і всієї Греції Єронім передав потужне послання миру під час своєї недавньої зустрічі з Генеральним секретарем Всесвітньої мусульманської ліги доктором Мохаммадом бін Абдул Карімом Аль-Ісою.

    «Необхідно зупинити війну і розпочати переговори про мир», – сказав архієпископ. Говорячи про нагальну потребу зупинити конфлікти та почати діалог заради миру, архієпископ Єронім наголосив на важливості подолання політичних розбіжностей і зосередження на спільних ідеалах, передає orthodoxtimes.com

    У супроводі видатних діячів з Міжпарламентської асамблеї православ’я, делегація брала участь у конструктивних дискусіях, спрямованих на сприяння порозумінню та співпраці між різними релігійними громадами.

    Д-р Аль-Ісса відзначив архієпископа Єроніма за його непохитну відданість сприянню миру в усьому світі та підкреслив історичні зв’язки між ісламом і православ’ям. Наголошуючи на важливості взаємних візитів для зміцнення міжконфесійних відносин, д-р Аль-Ісса наголосив на необхідності протистояти ненависті та помилковим уявленням за допомогою послань єдності та солідарності.

    У відповідь архієпископ Єронім подякував за можливість зустрітися та знову наголосив на важливості втілення спільних цінностей на практиці. Розмірковуючи про останні події, архієпископ Єронім наголосив на ролі релігійних лідерів у відстоюванні миру та закликав захистити вразливі верстви населення, зокрема людей похилого віку та дітей, від спустошення війни.

    Крім того, архієпископ Єронім закликав до негайного припинення бойових дій та початку мирного діалогу для вирішення конфліктів. Також Архієпископ Єронім наголосив на важливості єдності та терпіння у перемозі у неспокійних часах.

    На закінчення архієпископ Єронім висловив вдячність уряду Греції за його зусилля у сприянні миру та високо оцінив поточну роботу таких організацій, як Міжпарламентська асамблея православ’я. Він наголосив на необхідності колективних дій і непохитної відданості спільним цінностям у побудові більш гармонійного світу.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх виступив на 9-й Міжнародній конференції «Наш океан» в Афінах. Також митрополит Швеції зустрівся з Міністром внутрішніх справ Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне