Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Єрарх УПЦ (МП) звершив хресну ходу навколо Одеси

    8 травня 2024 року, у день пам’яті Касперівської ікони Божої Матері, після святкової Божественної літургії, архієреї та духовенство Одеської єпархії УПЦ (МП) здійснили хресну ходу навколо Одеси.

    Про це повідомили на Фейсбуці сторінці єпархії УПЦ (МП).

    Молитву очолив митрополит “Одеський та Ізмаїльський” УПЦ (МП) Агафангел (Саввін) разом із вікарними архієреями.

    «Ми молимося за мир і злагоду в нашій Державі і сподіваємося, що Божа Матір, яка завжди рятувала нас, не залишить нас і покриє наше місто Своїм Пречистим омофором», – йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, 27 жовтня 2022 р. митрополит УПЦ МП “Одеський та Ізмаїльський” Агафангел (Саввин) співслужив очільнику Московського патріархату в Молдові митрополиту Владіміру (Кантаряну), який є громадянином РФ (крім того, ще й Молдови, Румунії та України) та як писав Духовний Фронт України, молився за здоров’я і захист Путіна від ворогів.

    До того ж Агафангел негативно ставиться до націоналізму: «Націоналізм він завжди є фашизмом у якій би формі він не з’являвся. Коли звершувались у 90-х роках захоплення храмів на західній Україні, проливалась кров. Люди страждали… російські громадяни чи інші…», – сказав єрарх в інтерв’ю проросійському виданню Вести.ua.

    Як зазначав у 2021 р. Агафангел надавши українцям Томос Вселенський патріарх Варфоломій нібито «завдав удар по єдності православ’я».

    Найсвіжіше

    Популярне