П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП Агафангел молився із єпископом РПЦ у Молдові, який просив здоров’я для путіна

    27 жовтня митрополит УПЦ МП “Одеський та Ізмаїльський” Агафангел (Саввин) співслужив очільнику Московського патріархату в Молдові митрополиту Владіміру (Кантаряну), який є громадянином РФ (крім того, ще й Молдови, Румунії та України) та як писав Духовний Фронт України, молився за здоров’я і захист Путіна від ворогів.

    Літургія відбулася у рамках святкування 30-річчя монастиря Святої Параскеви в Хинку (Молдова). Чи було згадане традиційне молитовне прохання за президента Росії під час саме цієї літургії у жодній публікації не згадано. Про подію повідомляють на офіційному сайті УПЦ МП.

    «Агафангел, Митрополит Одеський і Ізмаїльський, від імені Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, вручив високі ордени та медалі Української Православної Церкви, зокрема, орден Святителя Миколая Високопреосвященнішому архієпископу Петру та медаль святої рівноапостольної княгині Ольги ігумені Параскевії», – йдеться на сайті Молдовської митрополії РПЦ.

    Водночас митрополит Агафангел (Саввин), згідно з церковними правилами, має брати благословення в очільника УПЦ МП Онуфрія на поїздку за межі своєї єпархії, в цьому випадку — до Молдови.

    Через те, що нагороди Агафангел вручав з благословення Онуфрія, останній дозволив одеському митрополиту УПЦ МП молитись разом із представниками Московського патріархату за межами України в той час, як РПЦ благословляє російських загарбників на війну проти України і молиться за благополуччя путіна.

    Нагадаємо, 11 жовтня 2022 року молдовський ресурс TVR Moldova опублікував відеоматеріал, у якому зафіксовано, як митрополит Володимир (Кантарян) підносить молитву за верховного головнокомандувача збройними силами росії, президента Російської Федерації владіміра путіна з нагоди дня народження останнього. Кантарян виголосив: «ще молимось Тобі, Боже наш, за вождя російської держави – володимира володимировича. Дай, Боже, милості, здоров’я і многая літа. Захисти його від усіх побачених ворогів».

    Тож митрополит УПЦ МП Агафангел молився з єпископом РПЦ Володимиром (Кантаряном), який цього ж місяця вихваляв головного вбивцю українців – путіна і просив у Бога здоров’я для нього та багато років життя, захисту від ворогів.

    Свою відданість та служінню Російській Федерації Володимир (Кантарян) демонстрував протягом тривалого часу, за що президент Росії вручив митрополиту «Орден дружби» кілька років тому.

    Фото: mitropolia.md
    Фото: mitropolia.md
    Фото: mitropolia.md

    Найсвіжіше

    Популярне