Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ Агафангел пожалівся генконсулу Греції на Томос і Вселенського патріарха Варфоломія

    Митрополит Московської церкви в Одесі Агафангел (Саввін) зустрівся з генеральним консулом Греції в Одесі Дімітріосом Дохтсісом, повідомляє офіційний сайт Одеської єпархії Московської церкви в Україні, передає Главком.

    Під час їхньої розмови єрарх висловив дипломату невдоволення отриманням Україною Томосу та діяльністю помісної Православної церкви України.

    Як зазначив Агафангел, надавши українцям Томос Вселенський патріарх Варфоломій нібито «завдав удар по єдності православ’я».

    «Без попереднього соборного обговорення, одноосібно, в дусі папізму, в порушення духу й букви православної єдності з розкольницьких псевдоправославних, політичних і націоналістичних груп штучно створена так звана ПЦУ», – сказав Агафангел.

    Коментуючи церковні події в Україні, генеральний консул Греції підкреслив, що проблеми між православними церквами повинні вирішуватися «на підставі церковних канонів».

    Нагадаємо раніше Агафангел показав свої брендові окуляри за 500 євро. На початку 2020 року він заявляв, що РПЦвУ «переживає ніч гонінь» з боку українських послідовників диявола.

    У народі Агафангел має славу «любителя хлопчиків», через, що його називають «голубий підрясник». У цьому його неодноразово викривав богослов РПЦ Андрєй Кураєв.

    Фото: bpev.livejournal.com

    У травні 2015 року співробітники СБУ провели обшук в одному з місць відпочинку Одеси, де відзначав своє 25-річчя один із працівників Одеської єпархії Московського патріархату Дмитро П., який також працює журналістом на одеському телеканалі та є помічником одного з народних депутатів.

    На вечірку громадянин запросив своїх колег з одеської єпархії МП: семінаристів Одеської та Київської духовної академії і семінарії РПЦвУ і священнослужителів РПЦвУ. Гості подарували винуватцю торжества великий торт із зображенням герба і прапора терористичної організації «ДНР», а також прапора Росії. У відповідь чоловік накрив стіл з дорогими імпортними напоями і запросив на свято десяток повій, які були переселенці з окупованого Донбасу. Під час обшуку співробітники СБУ вилучили у одного з гостей пістолет і патрони калібру 5,45.

    Найсвіжіше

    Популярне