Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    У Свято-Миколаївському храмі на Татарці вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

    26 квітня, у День пам’яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу України та світу, у Свято-Миколаївському храмі на Татарці Православної Церкви України відбулося заупокійне богослужіння-панахида за жертвами Чорнобильської трагедії.

    Панахиду очолив настоятель храму протоієрей Тарас Мельник у співслужінні кліру. У молитві взяли участь керівництво та працівники Шевченківської райдержадміністрації, ліквідатори та постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, представники громадськості.

    Богослужінням вшанували героїзм пожежників, військовослужбовців, вчених, медиків, які у квітні 1986 року боролися з наслідками вибуху на четвертому реакторі ЧАЕС, стримуючи “невидимого ворога” – радіацію.

    Після панахиди присутні поклали квіти до пам’ятного Хреста на території Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля, таким чином вшанувавши всіх, хто постраждав чи поліг внаслідок найстрашнішої техногенної катастрофи в історії людства.

    Вже 38 років світ згадує про подвиг ліквідаторів Чорнобильської аварії та жертви радіаційного лиха, вшановуючи їхню пам’ять 26 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне