Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Московський знову вихваляє диктатора Путіна: захисник “моральних принципів”

    Патріарх Московський Кіріл знову розхвалив президента Росії Путіна.

    Виступаючи на конференції про “традиційні російські духовно-моральні цінності”, Кірілл підкреслив роль Путіна у перетворенні Росії на “оплот” цих самих цінностей. Схоже, для патріарха цінності та диктаторський режим цілком сумісні.

    “Завдяки позиції нашого президента В.В. Путіна та владі різних рівнів, Росія стає міцним форпостом традиційних духовно-моральних цінностей, маяком надії для багатьох країн”, – цитує Кіріла пресслужба РПЦ.

    Це далеко не перший випадок, коли предстоятель РПЦ відкрито підтримує рішення російського диктатора та кремлівську риторику, незважаючи на вторгнення Росії в Україну. Фактично, РПЦ дедалі більше перетворюється на пособника путінського режиму, за що її також закликають піддати санкціям.

    У своєму виступі Кіріл говорив про “глибокі кризи” через спроби “підірвати фундаментальні моральні принципи”. Мабуть, анексія чужих територій, вбивства мирних жителів і руйнування міст для патріарха – це й є ті самі “моральні принципи”.

    Гундяєв також високо оцінив “плідну співпрацю” між РПЦ, владою та суспільством у справі “виховання молоді”. Незрозуміло, чи йдеться про виховання слухняних режиму громадян, або солдатів для участі у війнах.

    Патріарх висловив надію, що конференція приведе “до конкретних рішень” для “успішної реалізації національних проектів”. Можливо, одним з таких проектів стане подальша духовна легітимізація диктатури під виглядом “традиційних цінностей”.

    Це не перший випадок, коли предстоятель РПЦ приєднується до рішень російського президента. Крім того, варто відзначити його непохитну підтримку риторики Кремля протягом понад двох років війни проти України.

    Звертаючись до учасників конференції, Патріарх Кіріл наголосив на глибоких глобальних кризах, які виникають через спроби підірвати фундаментальні моральні принципи та повсюдне поширення злоби та гріха, які негативно впливають на людину на духовно-моральному рівні.

    Він відзначив зусилля багатьох країн, у тому числі Росії, протистояти безпрецедентному тиску та зберегти свої основи, традиції та культурну ідентичність. Він підкреслив, що в таких складних обставинах солідарність і єдність відіграють вирішальну роль.

    Патріарх Кіріл відзначив плідну співпрацю, яка протягом останніх років склалася між Церквою, державними інституціями та громадськими організаціями у вирішенні актуальних питань сімейної політики, культури, освіти та виховання підростаючого покоління. Він назвав цю співпрацю унікальним світовим досвідом.

    Патріарх Кіріл високо оцінив керівництво Путіна та різних органів влади за позиціонування Росії як міцного бастіону традиційних духовних і моральних цінностей, що є маяком надії для багатьох народів.

    Найсвіжіше

    Популярне