П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор: Нехай Страсний Тиждень не буде “порожнім” для вас

    У своїй проповіді на П’яту Неділю Посту архієпископ Америки Елпідофор закликав вірних не сприймати Страсний Тиждень як “порожній”, а навпаки – наповнити його очікуванням, підготовкою та можливістю долучитися до історії нашого спасіння.

    Про це повідомляє goarch.org

    Архієпископ підкреслив, що протягом Страсного Тижня ми маємо подорожувати разом з Господом, ставати частиною Його фінальної подорожі до Єрусалима, де Він помре і воскресне заради нашого Спасіння. Лише пройшовши Страсті Христові та померши з Ним, ми зможемо воскреснути з Ним у Його славне Воскресіння.

    “Ми починаємо подорожувати – у реальному часі – з Господом.  Ми приєднуємося до Його останньої подорожі до Єрусалиму, де Він помре і воскресне з мертвих за нас і задля нашого спасіння. Ми входимо в хронологію Страсного тижня, оскільки розпочинаємо цей тиждень до Вербної неділі”, – сказав єрарх Вселенського патріархату.

    Архієпископ закликав вірних прийняти цей духовний заклик Церкви, щоб після проходження Страсного Тижня, разом з Христом, перейти від смерті до життя.

    Нагадаємо, в Німеччині відкрилась нова українська парафія.

    Найсвіжіше

    Популярне