Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор до Байдена: “Ви продовжуєте стояти з Україною”

    4 квітня архієпископ Америки Елпідофор та члени грецької громади Америки були тепло прийняті в Білому домі президентом Джо Байденом на святкуванні 203-ї річниці незалежності Греції.

    Окреме визнання з боку Білого дому стало почесною традицією з 1987 року, нагадує сайт Архієпархії Америки.

    Звертаючись до президента в залі, заповненому вщерть, архієпископ Елпідофор виступив з промовою на щорічному святкуванні Дня незалежності Греції в Білому домі, де він висловив підтримку Україні та Вселенському Патріарху Варфоломію.

    У своїй промові архієпископ Елпідофор подякував президенту Байдену за його “непохитну і непохитну підтримку” України. Він також зазначив, що президент Байден є “провідним захисником справи наших українських братів і сестер, які через два роки продовжують боротись за своє життя проти несправедливого та нелюдського вторгнення на їхню землю”.

    “Ви продовжуєте стояти з Україною, і ми вам дуже вдячні за вашу незламну та непохитну підтримку”, – сказав архієпископ Елпідофор звертаючись до Байдена.

    Крім того, архієпископ Елпідофор висловив вдячність президенту Байдену за його підтримку Вселенського Патріархату, який є духовною домівкою для мільйонів православних християн у всьому світі, включаючи Україну. Він зазначив, що Вселенський патріарх Варфоломій вважає президента Байдена “улюбленим другом”.

    У своїй промові архієпископ Елпідофор також підкреслив важливість демократичних ідеалів, які були основою грецької незалежності. Він засудив зменшення цих ідеалів у всьому світі.

    “Ми на вашому боці, пане президенте, так само, як і ви на боці демократії та свободи”, – сказав архієпископ Елпідофор.

    Святкування Дня незалежності Греції в Білому домі є давнім ритуалом, який свідчить про міцні зв’язки між Сполученими Штатами та Грецією. Цьогорічне свято було особливо значущим, оскільки воно відбулося на тлі війни в Україні та зростаючого занепокоєння щодо збереження демократичних ідеалів у всьому світі.

    Найсвіжіше

    Популярне