Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Відбувся молитовний сніданок на Буковині: єднання за перемогу та мир

    Духовенство Буковини різних релігійних конфесій об’єдналося у єдиній молитві за перемогу, мир та спокій у нашій державі, наших воїнів і медиків, які рятують життя захисників та цивільних громадян, родини українських захисників, волонтерів, які невтомно допомагають війську і усім, хто потребує підтримки.

    Про це повідомляє пресслужба ДЕСС.

    У Чернівцях відбувся третій Молитовний сніданок, який зібрав представників різних релігійних конфесій Буковини, а також політиків, представників державної влади, митців, волонтерів, соціальних працівників, військових, медиків та громадських діячів.

    Учасники Молитовного сніданку вшанували пам’ять загиблих захисників України та помолилися за наших воїнів, які щоденно ризикують своїм життям, відстоюючи суверенітет і захищаючи територіальну цілісність держави.

    Під час вітального слова на заході заступник Голови ДЕСС Ігор Лоссовський зачитав рядки з архівного документу 1921 року, знайденого працівниками ДЕСС, – “Молитва за Отчизну про перемогу над ворогом, запосівшим Рідну Землю”. Цей текст, підписаний Міністром Міністерства Ісповідань Української Народної Республіки Іваном Огієнком, був ухвалений Українською Церковною Радою в часи, коли Україна протистояла більшовицькій навалі: «Сокруши ж, Боже Сильний, всіх ворогів наших і Край Рідний звільни від зухвалих чужинців і пошли нам, змученим, давнобажаний спокій!…»

    Ігор Лоссовський підкреслив, що й сьогодні, як і сто років тому, Україна веде боротьбу з тим самим ворогом, який ніс безбожжя, руйнував храми, вбивав священнослужителів. “Знов ми бачимо як нищиться свобода совісті всюди, куди приходить російська влада. Знову ми піднімаємо голос до Неба про захист та перемогу над агресором”, – сказав він.

    Заступник Голови ДЕСС відзначив важливість єднання людей різних віросповідань у боротьбі за спільну мету. «Україна завжди була толерантною до всіх віросповідань, – підкреслив він. – І саме зараз, коли наша країна знову бореться за свою свободу, важливо, щоб ми були об’єднані у вірі та молитві». Він висловив вдячність лідерам релігійних організацій за згуртування буковинських громад у підтримці України та українського війська і особисту налаштованість бути з народом у такий непростий час.

    Під час перебування в Чернівцях крім участі у Молитовному сніданку, Ігор Лоссовський також провів ряд інших зустрічей на Буковині: відвідав християнську приватну школу «Соломон», де ознайомився з системою навчання та поспілкувався з учнями та педагогами.

    Також було проведено консультації з керівниками румунських організацій таких як: Чернівецьке обласне товариство румунської культури ім. Емінеску та Громадської спілки «Альянс національно-культурних румунських об’єднань в Україні» щодо питання навчання мовами національних меншин (спільнот), складання іспитів та забезпечення вчительськими кадрами шкіл з класами, в яких ведеться навчання румунською мовою. Обговорювалися також питання законодавства України у сфері національних меншин (спільнот) і новосформовані механізми подальшої співпраці.

    Нагадаємо, у Херсоні єпископ ПЦУ взяв участь у дні вдячності волонтерам.

    Найсвіжіше

    Популярне