П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Удар по Чернігову: Предстоятель ПЦУ закликав світ захистити Україну від “сатанинської ідеології русского міра”

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в своєму дописі у соцмережі  різко засудив черговий акт російського терору проти мирного населення України – ракетний удар по Чернігову цього ранку. В результаті обстрілу є руйнування будівель, поранені та загиблі серед мирних мешканців, рятувальників і захисників.

    “Все це – диявольські плоди тієї війни, яку російські релігійні лідери назвали “священною”. Якщо плоди цієї війни – очевидне суцільне зло, то кого і що російські церковники на чолі з Гундяєвим вважають своєю “святинею”?” – наголосив Предстоятель, процитувавши слова Христа про диявола як батька неправди та вбивцю.

    Митрополит Епіфаній закликав засудити і зупинити зло “диявольської ідеології русского міра”, поставивши її в один ряд із нацизмом, більшовизмом та іншими злочинними антигуманними вченнями. Він наголосив, що вільний світ має обов’язок захистити добро від агресії зла, постати на захист України невідкладно, інакше стане співучасником.

    Предстоятель ПЦУ попередив політиків та лідерів, які зволікають з наданням допомоги Україні, шукаючи виправдання своїм страхам, що вони теж відповідатимуть перед Богом за незахищені життя, як і ті, хто не нагодував голодного чи не вдягнув нагого.

    “Постраждалим – одужання, загиблим – вічний спокій, злочинцям – відплата немилосердна нехай буде від Бога і людей. А нерішучим – напоумлення та сміливості не чекати осторонь і вже зараз стати на захист правди”, – закликав митрополит Епіфаній у своєму емоційному зверненні.

    Найсвіжіше

    Популярне