Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з Архієпископом Афінським

    Учора у рамках свого чотириденного візиту до Греції Вселенський Патріарх Константинопольський Варфоломій був прийнятий Архієпископом Афінським і всієї Греції Ієронімом у столичній Архієпархії, пише Orthodox Times.

    Під час зустрічі Патріарх висловив радість з приводу перебування в Афінах та нагоди зустрітися з Ієронімом. “Я радий бути тут, щоб побачити Архиєпископа у гостинній Архієпархії, і я вдячний пану Міцотакісу за запрошення взяти участь у Конференції “Наш океан”, – наголосив Варфоломій.

    Він також зазначив, що отримав можливість донести свій меседж щодо захисту довкілля. Патріарх побажав присутнім благословенного Великого посту та радісного і мирного Великодня.

    Архієпископ Ієронім у свою чергу привітав Вселенського Патріарха і висловив задоволення від можливості частіше зустрічатися та обмінюватися думками в контексті великих питань, що їх хвилюють.

    Нагадаємо, Патріарх Варфоломій прибув до Афін у понеділок на запрошення грецького уряду для участі у 9-й Міжнародній конференції “Наш океан”. Сьогодні він виступить там з програмною промовою у Культурному центрі фонду Ставроса Ніархоса.

    Крім того, у середу опівдні Вселенський Патріарх візьме участь у врученні звання почесного професора Афінського університету пану Власіосу Фейдасу. Згодом він виступить перед членами Літературного об’єднання “Парнас”.

    У четвер опівдні у патріаршому храмі Святого Миколая Патріарх Варфоломій очолить хіротонію Миколи Патераса на сан Архонта Офікіалія. Після цього він повернеться до Константинополя.

    Найсвіжіше

    Популярне