Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Дніпрі вандал підпалив мечеть

    Інцидент стався на вулиці Криворізька, 60-А. За цією адресою розташовано мечеть, яка входить до Духовного управління мусульман України «Умма».

    Про це повідомляє Відкритий.

    Як розповів вірянин Тарлан, невідомий намагався спалити молитовне приміщення мусульман.

    “Камери спостереження (записи з них уже передано до поліції) засікли чоловіка в масці, який спочатку пройшовся біля паркану будівлі… Приблизно хвилин через вісім він повернувся та переліз через нього. Палій обійшов будівлю та коли опинився зі сторони двору, дістав п’ятилітрову каністру з якоюсь легкозаймистою рідиною. Зловмисник облив частину будівлі запальною сумішшю та підпалив. Після спалаху він кілька хвилин стояв та спостерігав за полум’ям, а потім зник”, – розповів чоловік.
    Він додав, що кілька місяців тому на парковці біля закладу спалили автомобіль голови релігійної громади Нізамі Мерзабекова.

    Тоді камери відеоспостереження також зафіксували «тінь», яка віддалялася від автомобіля.

    “Звісно, що того разу й сьогодні ми викликали МНС та поліцію, які зареєстрували ці підпали… Після сьогоднішнього випадку ми очікуємо на реакцію громадськості та результати розслідування від поліції, бо зараз ми, парафіяни мечеті, почуваємося в небезпеці», – зазначив Тарлан.

    Найсвіжіше

    Популярне