Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ образилась на Естонію через звинувачення у тероризмі

    От знову Московський патріархат почав виправдовуватись через чергову критику на свою адресу. Голова їхнього Відділу по зв’язкам зі ЗМІ Владімір Легойда обурився намірам естонського міністра запропонувати визнати РПЦ терористичною організацією.

    Легойда ображено пише у своєму ТГ-каналі, що це начебто повернення до темних часів релігійних воєн та полювання на відьом. Насправді РПЦ просто злиться, що їхню антидержавну діяльність хочуть належно кваліфікувати.

    Ця квазіцерковна організація тривалий час відверто підбурює до ворожнечі, розпалює міжнаціональну ненависть і виправдовує кремлівську агресію проти України. Нещодавно патріарх Кіріл, під час Всесвітнього російського народного собору запропонував затвердити імперську концепцію про “руский мір” в текст конституції. Тож цілком логічно, що цивілізовані країни припиняють терпіти таку протиправну діяльність на своїй території і задумуються над ліквідацією РПЦ.

    Звісно, Легойда знову намагається зобразити РПЦ “миротворцем”, який начебто будує мости між народами і взагалі не розуміє що відбувається і як так могло статись. Водночас саме Моспатріархат руйнує і розділяє церкви, говорить неправду на ПЦУ і Вселенський патріархат, а не об’єднує. Досить переглянути їхні проповіді ненависті, а також діяльність в Україні та Африці.

    Взагалі смішно, коли рупор кремлівської пропаганди жаліється на “театр абсурду”. Це з вуст Російської церкви, що благословляла ядерні боєголовки, танки і войовничий “руссктй мір”, звучить якнайбільше абсурдно та лицемірно.

    Раніше у ЗМІ повідомляли, що Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати Рійгікогу визнати Московський патріархат терористичною організацією, щоб заборонити його діяльність на території країни. За словами очільника МВС, ґрунтуючись на експертизі відомства та оцінці Поліції безпеки, яка щойно надійшла до нього, у нього як у міністра внутрішніх справ не залишається іншого вибору, окрім як самому вжити заходів для розриву зв’язків між ЕПЦ МП і Московським патріархом.

    Водночас представник Естонської православної церкви Московського патріархату (ЕПЦ МП) заявив, що вони не перебувають у прямому підпорядкуванні Московського патріарха і не можуть відповідати за висловлювання, які лунають у Москві на підтримку війни Росії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне