Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    “Пора прозріти”: владика Феогност звернувся до священників та вірян УПЦ (МП) на Буковині

    Єпископ Чернівецький і Буковинський Православної церкви України Феогност закликав буковинців нарешті прозріти і побачити, чим є церква московського патріархату.

    Про це він сказав під час пресконференції 5 квітня, пише molbuk.ua.

    “Дух божий витає там, де любов, правда, щирість, допомога одне одному. А не там, де прокльони, страх, де все вирішується одноосібно.

    Неприпустимо, що очільник російської церкви патріарх Гундяєв заявляє про священну війну. Ворогами у ній він бачить українців. І відкрито благословляє нас убивати. Тому закликаю всіх священників, вірян УПЦ МП на Буковині: послухайте, що говорить патріарх Кирило, і задумайтеся, кому ви служите? Триває кривава війна, гинуть наші сини і доньки. Чи не пора зупинитися, не бути духовно сліпими і глухими? Адже на сьогодні вже чітко видно, де правда”, – зазначив Феогност.

    Церква повинна ґрунтуватися на любові і повазі, переконаний адміністратор Чернівецької єпархії, військовий капелан Іоан Чокалюк.

    “Коли вже були усталені кордони, підписані домовленості, і тут Москва віроломно напала на Україну, а їхня церква це підтримала, то хіба це церква? Гадаю, що ні. Коли по мирних українцях та храмах б’ють ракети, а патріарх Кирило на всеросійському соборі виголошує, що вбивати нас – це священна справа, то, можливо, в основі їхнього вчення – не любов, а ненависть? А значить, не Бог, а диявол..?” – розмірковує священник.

    Також єпископ Чернівецький і Буковинський Православної церкви України Феогност запросив православні румуномовні громади на Буковині долучитися до Румунського вікаріату ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне