Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ запровадила ідеологію “джихаду” проти України – Ісмагілов

    Екс-муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов прокоментував те, що Російська православна церква оголосила “священну війну” проти України.  

    Про це йдеться в його дописі в соцмережі.

    Ісмагілов наголошує, що за планами російських релігійних лідерів після завершення воєнних дій вся територія України має ввійти до зони особливого впливу Росії. “Духовна влада” країни-агресора вимагає від політичної влади вести війну не лише за утримання захоплених територій, а за повне завоювання України, виключно із західними регіонами.

    Крім того, РПЦ розглядає державу колишнього СРСР як частини “великої історичної Росії”, а ідеологію “руського світу” планує розширити скрізь, де живуть прихильники “російських традицій та цінностей”.

    “РПЦ вважає, що бачить держави колишнього СРСР частинами «великої історичної Росії», а «руській мир» має бути поширений всюди, де живуть ті, хто поділяє його «цінності». В рішенні Собору сказано: Кордони «руського миру», як духовного і культурно-цивілізаційного феномену істотно ширше державних кордонів як нинішньої Російської Федерації, так і «великої історичної Росії», а «руський мир» включає в себе всіх, для кого «російська традиція, святині російської цивілізації та велика російська культура є найвищою цінністю та сенсом життя», пише автор.

    На думку Ісмагілова, російське мусульманське духовенство незабаром також візьме участь у розповсюдженні ідеології “священної війни” або “джихаду” проти України. Він закликав українських релігійних лідерів підготувати документи, які б релігійно обґрунтували право на захист від російської агресії.

    “Даю 100%, що офіційне російське мусульманське «духовенство» в особі всіх муфтіїв та шейхів, вже найближчим часом послідує в цьому ж ідеологічному фарватері, і підтвердить, що веде з нами «джихад». Чому підтвердить? Бо це вже неодноразово проголошували їхні муфтії з перших днів СВО”, зазначає Ісмагілов.

    Екс-муфтій вважає, що з огляду на створення Московського релігійного підґрунтя для війни, ігнорування міжнародних домовленостей та норм, світовий устрій після Другої світової війни демонтується на очах.

    Найсвіжіше

    Популярне