Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США взяв участь у Зборах канонічних православних єпископів Німеччини

    З благословення митрополита Антонія архієпископ Даниїл, як єрарх Української Православної Єпархії Західної Європи, представляв українських православних християн Німеччини на останньому засіданні Зборів канонічних православних єпископів Німеччини, що відбулося в м. Мюнхен, Баварія.

    Асамблея стала платформою для православних лідерів, щоб зібратися разом, обговорити актуальні питання та виробити стратегію колективних дій, повідомляє uocofusa.org

    Завдяки присутності Архієпископа Даниїла голос української православної громади пролунав із сильним резонансом, наголошуючи на важливості єдності та співпраці в рамках православної віри.

    Асамблея стала свідченням прагнення Православної Церкви займатися сучасними проблемами та пропонувати моральні настанови, що ґрунтуються на її багатій богословській традиції. Участь архієпископа Даниїла не лише підтвердила присутність українських православних християн у Німеччині, але й продемонструвала їх активну позицію щодо сприяння ширшому суспільному дискурсу.

    Зустрічі очолив митрополит Августин з Грецької Православної Митрополії Німеччини.

    Єрархи Асамблеї закликали один одного та інших православних лідерів залишатися непохитними у своїй відданості служінню людству та підтримувати принципи справедливості, співчуття та солідарності. Об’єднавши свої голоси та зусилля, підкреслив він, православна спільнота може відіграти ключову роль у формуванні більш справедливого, співчутливого суспільства для майбутніх поколінь.

    Участь архієпископа Даниїла в Асамблеї канонічних православних єпископів Німеччини стала прикладом проактивної ролі релігійних лідерів у вирішенні сучасних соціальних і моральних викликів. Завдяки діалогу та колективним діям православна громада продовжує залишатися маяком надії та керівництвом у світі, що постійно змінюється.

    Нагадаємо, УПЦ США передала три автомобілі, які мають рятувати життя захисникам України. Також предстоятель УПЦ США разом із очільником УГКЦ помолився за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне