Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США передала три автомобілі, які мають рятувати життя захисникам України

    Нещодавно, з благословення митрополита Антонія, УПЦ США (Вселенського патріархату) придбала чотири броньовані автомобілі, спеціально призначені для виконання критично важливого завдання транспортування поранених солдатів і сприяння логістичним операціям в охоплених війною регіонах України.

    Про це йдеться на сайті УПЦ США.

    Рішення про придбання цих броньованих автомобілів підкреслює глибоко вкорінений етос милосердя і солідарності Церкви з тими, хто постраждав від російської війни. Усвідомлюючи нагальну потребу в надійному медичному транспорті серед хаосу військових дій, УПЦ США зробила кроки для вирішення цієї нагальної гуманітарної проблеми. Ці транспортні засоби слугують маяком надії, пропонуючи рятівне коло для тих, хто перебуває на передовій, забезпечуючи їм необхідну медичну допомогу та підтримку.

    Архиєпископ Даниїл підтвердив непохитну відданість Церкви виконанню свого духовного та гуманітарного мандату, повторюючи вічне вчення Христа про турботу про вразливих і потребуючих. У своєму слові архиєпископ Даниїл наголосив на важливості не лише духовного наставництва, але й матеріальної підтримки для полегшення страждань українського народу.

    Придбання бронетехніки не лише підкреслює проактивну роль релігійних інституцій у гуманітарних зусиллях, але й слугує свідченням стійкості та рішучості Української Православної Церкви США. Попри географічну відстань, що відділяє їх від зони бойових дій, Церква продемонструвала свою непохитну відданість підтримці своїх земляків в Україні.

    Щобільше, передача цих броньованих автомобілів підкреслює багатогранність гуманітарної допомоги, яка охоплює як духовний, так і матеріально-технічний виміри. Вирішуючи практичні проблеми, з якими стикаються рятувальники та медичний персонал на передовій, УПЦ США є прикладом цілісного підходу до гуманітарної допомоги, який визнає взаємозв’язок фізичного та духовного благополуччя.

    Окрім забезпечення життєво важливого медичного транспортування, ці броньовані автомобілі відіграють вирішальну роль у сприянні логістичним операціям, забезпечуючи безперебійну доставку допомоги і постачання до постраждалих громад. Таким чином, Церква не лише надає негайну допомогу тим, хто потрапив у біду, але й закладає основу для довготривалого відновлення та стійкості.

    У той час як болісна реальність війни в Україні триває, Українська Православна Церква США виступає як маяк надії та солідарності, втілюючи вічні цінності милосердя, служіння та солідарності.

    Нагадаємо, предстоятель УПЦ США разом із очільником УГКЦ помолився за Україну. Раніше митрополит Епіфаній передав поліклініці медичне обладнання, придбане парафіянами УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне