П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній передав поліклініці медичне обладнання, придбане парафіянами УПЦ США

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 березня 2024 року завітав до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». На початку свого візиту Предстоятель автокефальної Української православної Церкви відвідав лікарняний храм.

    Разом з адміністрацією медичного закладу на чолі з генеральним директором Володимиром Жовніром, народним депутатом України Михайлом Радуцьким та меценатами Митрополит Епіфаній відкрив оновлений Центр орфанних захворювань і генної терапії. Також Його Блаженство разом з місцевим духовенством звершив освячення приміщення лікувального центру та закликав на присутніх Боже благословення, передає пресслужба ПЦУ.

    «Це визначна подія, бо відкриття навіть одного, але такого унікального відділення для тих, хто хворіє на орфанні, тобто рідкісні хвороби, має справді велике значення. Тож ми сьогодні освячуємо це місце для того, щоб Господь оберігав його від усякого зла, а вам, лікарям, давав силу, наснагу і терпіння», – зокрема сказав предстоятель автокефальної Церкви.

    Окрім того, митрополит Епіфаній відвідав Консультативно-діагностичну поліклініку НДСЛ «Охматдит», де поспілкувався з лікарями, медичним персоналом та пацієнтами, а також передав у офтальмологічне відділення новітній пристрій для діагностики порушень зору.

    Спеціалізоване обладнання було придбано за сприяння парафіян і настоятеля українського православного собору святого Андрія у Вашингтоні (Українська Православна Церква США) протоієрея Володимира Штеляка та артстудії «Sofia-A» під керівництвом художника Максима Мельника.

    Найсвіжіше

    Популярне