Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Москва змінила керівний склад анексованої Бердянської єпархії УПЦ (МП)

    На тимчасово окуповані території Запорізької області прибули священики РПЦ з Чувашії.

    Як повідомляє Центр національного спротиву, Москва повністю змінила керівний склад анексованої Бердянської єпархії УПЦ МП. Попереднього російського ставленика єпископа РПЦ Луку (Волчкова) відправили у заслання у Біробіджан, бо захоплені росіянами церкви ігнорують місцеві.

    Новим московським ставлеником став єпископ Алатирський і Порецький Феодор (Белков), якого направили у Бердянськ з Чувашії. На тимчасово окуповану територію він прибув разом зі своєю свитою.

    Рішення про кадрові перестановки у Бердянській єпархії прийняли 12 березня 2024 року на засіданні Синоду РПЦ у Москві.

    Нагадаємо, торік, 16 травня 2023 року, Синод РПЦ анексував Бердянську єпархію УПЦ МП, архиєрей якої, за версією УПЦ МП перебуває на “лікуванні”. Натомість в УПЦ (МП) цей злочин проігнорували.

    Місцеві священики УПЦ МП такому рішенню московського керівництва не дуже пручались і сприйняли його байдуже. Деякі з них навіть тішились і агітували за переведення єпархії під крило РПЦ. Зокрема, такі священнослужителі як секретар Бердянської єпархії протоєрей Сергій Ілющенко, архимандрит Димитрій Міхешкін, протоєрей Євгеній Клименко, протоєрей Дмитро Лебедченко поїхали до Кирила Гундяєва та уклінно просли їх зарахувати до управління Московського патріарха. Ці ж клірики також радо виступили на пропагандистському каналі «Спас».

    Також єпископ РПЦ в Бердянську привітав російських окупантів з 23 лютого, побажавши їм перемоги над ворогом.

    Найсвіжіше

    Популярне