Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ в Бердянську привітав російських окупантів з 23 лютого. Побажав “перемоги над ворогом”

    У телеграм-каналі “Монолог здесь” звернули увагу на те, як єпископ РПЦ Лука (Броніцький) в окупованому Бердянську вітає російських військових зі святом 23 лютого. Він також благословив учасників так званої “СВО”.

    Наша редакція підкреслює, що окупантів Лука мотивує наступними словами:

    “Сьогодні наша Батьківщина Росія починає визволяти територію від нацистів. Ми відзначаємо цю дату – 23 лютого. Нехай Бог благословляє наших вояків на перемогу над ворогом”.

    Це викликало обурення у користувачів мережі, адже 23 лютого в Росії відзначають як День захисника Вітчизни, в той час як в Україні це дата окупації Криму російськими військами у 2014 році.

    У телеграм-каналі “Монолог здесь” закликають прокоментувати цей інцидент Українську Православну Церкву, зокрема Бердянського митрополита УПЦ Єфрема (Ярінка), який наразі перебуває у невідомому місці.

    Поки що жодної офіційної заяви з боку УПЦ чи її представників не надходило. Втім, подібне привітання окупантів з боку священика викликає обурення в українському суспільстві та ставить під сумнів лояльність УПЦ до України. Це лише підживлює критику щодо недостатньої чіткої позиції найбільшої Церкви щодо російської інтервенції та окупації українських територій.

     

    Найсвіжіше

    Популярне