Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП): Ми офіційно УПЦ, а по факту Московський патріархат (Відео)

    Священники УПЦ (в єдності з МП) в тимчасово окупованому Бердянську розвіяли міфи про “незалежність” і назву так званої “УПЦ”.

    В ефірі телеканалу РПЦ “Спас”, представники УПЦ (МП) розповіли, що назва “УПЦ” була прийнята у зв’язку з політичними змінами в Україні, але віряни цієї Церкви відчувають себе росіянами і російськомовними.

    “Попри те, що офіційно ми називались Українська православна Церква. Але ми прекрасно розуміємо, що така назва з’явилась і всі ті оформлення канонічні Українська Православна Церква з’явились в результаті саме політичних рухів. Народ себе відчував росіянами, російськомовними”, – переконує один із священників УПЦ (МП).

    Ці твердження кліриків УПЦ (МП) в Бердянську повністю розбивають міфи про те, що УПЦ (МП) нібито не російська Церква і не повинна перейменовуватись.

    Також заява про те, що віряни УПЦ (МП) насправді відчувають себе росіянами, свідчить про лояльність священників УПЦ (МП) до загарбників. Таким чином прихильники УПЦ (МП) не мають називатися “Українською Православною Церквою”, бо є Московським патріархатом. Фактично це є надання підтримки російській агресії.

    Як повідомив отець із УПЦ (МП) Андрій Пінчук, на відео священники УПЦ (МП): секретар Бердянської єпархії протоєрей Сергій Ілющенко, архімандрит Димитрій Міхешкін, протоєрей Євгеній Клименко, протоєрей Дмитро Лебедченко, які прибули до Москви, щоб «здати» свою єпархію Кирилу Гундяєву.

    «Як завжди, офіційної реакції від синоду УПЦ чи хоча б від її речника митрополита Климента Вечері ми не дочекаємся. Можливо тому, що цих z-попів вважають героями і трохи їм заздрять, що вони так спокійно тепер їздять на москву», – припустив Пінчук.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що УПЦ (МП) в Україні підтримує менше як 4% населення. Також облрада Чернівців заборонила діяльність УПЦ (МП) в області

    Найсвіжіше

    Популярне