П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У патріарха Кіріла мета виправдовує засоби, – Говорун

    Відомий релігієзнавець, архімандрит і богослов Кирило Говорун розкрив справжні мотиви патріарха Московського та його зв’язок з путіним. За словами Говоруна, Кіріл (Гундяєв) ототожнює себе з РПЦ і готовий жертвувати репутацією церкви заради досягнення власних цілей.

    “Кирил має розум, харизму, вплив. Він захищає свою корпорацію – РПЦ, і намагається отримати максимальну кількість переваг для себе. Себе він ототожнює з церквою, тому говорячи, що він отримає щось для церкви, має на увазі себе, і отримуючи щось для себе, має на увазі церкву”, – заявив Говорун в інтерв’ю УП.

    Експерт також зазначив, що в етичній системі Кирила “мета виправдовує засоби”. Саме Кіріл, на думку Говоруна, “заразив месіанством” Путіна, який розв’язав війну в Україні, вбачаючи в ній “космічний батл проти сил глобального зла”.

    “Для Путіна так само є космічне зло, а українці – його частина. Принаймні ті українці, які не ототожнюють себе з Росією. І він бореться з цим “глобальним злом”. Це є візія Кирила. І от, власне, магія цієї візії в результаті знищила розум і душу і Кирила, і Путіна”, – підсумував релігієзнавець.

    Кирило Говорун також назвав основні причини падіння довіри до Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне