Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська православна громада в Мюнхені відзначила Неділю торжества Православ’я

    У Неділю Православ’я, першу неділю Великого посту, українська православна громада УПЦ США (Вселенського патріархату) в Мюнхені, Німеччина, зібралася в церкві Покрови Пресвятої Богородиці, щоб відзначити цю важливу подію – свято Торжества Православ’я.

    Архієпископ Даниїл очолив Божественну літургію, яка відбулася в історичному храмі, сповненому духовною повагою, повідомляє сайт УПЦ США.

    Цей день ознаменував злиття священних традицій Східної та Західної церков, коли українські православні віруючі зібралися, щоб відзначити першу неділю Великого посту.

    Історичний храм, просякнутий століттями духовного благоговіння, послужив фоном для цієї важливої ​​події. Історичне оповідання про Богоматір Баварську стверджує, що, мабуть, найвідоміше чудо сталося в 1489 році. Молодий хлопчик потонув, і мати його, сповнена віри, принесла його тіло, щоб покласти його до ніг образу Божої Матері, шукаючи чуда. Вона не була розчарована, оскільки її син повернувся до життя при багатьох свідках. Відтоді каплиця стала популярним місцем паломництва.

    У своїй проповіді архієпископ Даниїл підкреслив важливість цього дня, назвавши його “першою неділею Великого посту – СВЯТОЮ НЕДІЛЕЮ торжества Православ’я!” Він говорив про честь, яку йому випала, вшанувати священні ікони, які не лише прикрашали стіни святині, а й зображали обличчя та життя найновіших українських православних біженців, які знайшли розраду та притулок у Мюнхені під духовним керівництвом протопресвітера Валентина Смоктуновича.

    Висловлюючи глибоку вдячність духовенству та парафіянам, архієпископ Даниїл наголосив на спільному аспекті молитви, коли вони розпочали другий тиждень Великого посту. З’єднаними в серцях у палкій молитві, вони благали про мир в Україні, країні, розірваній конфліктом і боротьбою.

    Злиття східних і західних традицій у священних стінах української православної парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Мюнхені служить зворушливим нагадуванням про універсальність віри та об’єднавчу силу молитви. Очолюючи богослужіння для вірних, архієпископ Даниїл, долаючи культурні та релігійні розбіжності, продемонстрував незмінний дух єдності та співчуття, який долає кордони та дає надію перед лицем незгод.

    Нагадаємо, УПЦ США передала три автомобілі, які мають рятувати життя захисникам України. Також предстоятель УПЦ США разом із очільником УГКЦ помолився за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне