Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Софійське Братство закликає до обережності у прийнятті законопроєкту про діяльність релігійних організацій

    Громадська організація “Софійське Братство” висловила стурбованість щодо законопроєкту №8371, який розглядається у Верховній Раді. Братство зазначає, що запропонована редакція законопроєкту критично відрізняється від поданої Кабінетом міністрів і може призвести до проблем у сфері свободи совісті.

    “Фактично, українському парламенту пропонується створити новий окремий закон, що жорстко регламентує діяльність українських релігійних громад”, – овідомляють на сайті організації.

    Основні пункти занепокоєння Братства:

    • Механізми припинення діяльності релігійних організацій не відповідають міжнародним нормам.
    • Заборона Російської православної церкви не матиме “жодних юридичних наслідків”.
    • Законопроєкт звужує проблему відповідальності релігійних організацій країни-агресора, зосереджуючись лише на РПЦ. А мова йде і про мусульман, буддистів, юдеїв, представників протестантських спільнот в рф, які підтримали війну проти України.
    • Термін “русский мир” не має чіткого визначення, що залишає поле для маніпуляцій. “… упровадження цього терміну в юридичній площині буде необґрунтованим і залишить велике поле для маніпуляцій при використанні ухваленого Закону на практиці”, – зазначають представики Софіївського братства.

    Братство закликає парламент “утриматися від поспішних дій” і повернутися до підготовки законопроєкту з залученням експертів та представників усіх зацікавлених сторін “задля вирішення цього важливого питання в дусі рівноправ’я та свободи”.

    Найсвіжіше

    Популярне