Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський: Ми твердо стоїмо на боротьбі з усіма формами тероризму

    24 березня 2024 року, в Неділю Православ’я, патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ очолив Божественну літургію та Хресний хід з іконами у Свято-Благовіщенському соборі в Александрії у співслужінні митрополитів та священників.

    Також була звершена панахида за упокій душ спочилих благодійників, жертводавців, президентів та членів грецької громади Александрії. Патріарх відслужив панахиду за загиблими під час нещодавнього теракту у Москві, повідомляє сайт orthodoxtimes.com

    Під час промови предстоятель Александрійської ПЦ розмірковував про значення ікон в православ’ї, наголошуючи на змінювальній силі віри. Він підкреслив, що віра вселяє надію, дозволяючи людям долати життєві виклики зі стійкістю та креативністю, зрештою долаючи перешкоди та труднощі.

    Звертаючись до жертв теракту, він висловив скорботу з приводу їх ​​смерті.   Ми “твердо віддані боротьбі з усіма формами тероризму, несправедливості, насильства, незаконності та порушень”, – сказав єрарх.

    Генеральний консул Греції в Александрії, президент грецької громади й представники історичних асоціацій та організацій взяли участь у Літургійному зібранні та панахиді.

    Нагадаємо, Александрійський патріарх зустрівся із заступником керівника місії посольства США в Єгипті. Також патріарх Александрійський вшанував пам’ять Федора Тирона.

    Найсвіжіше

    Популярне