Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Новий посол Греції в Австралії відвідав архієпископа Макарія

    Новопризначений посол Греції в Австралії Ставрос Венізелос разом зі своєю дружиною Ларисою Тікаідіс і генеральним консулом Греції в Сіднеї Іоаннісом Маллікуртісом відвідали штаб-квартиру Святої Архієпархії Австралії в Сіднеї.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Їх тепло вітали єпископи Мілітупольський Іаков, Магнезійський Христодулос і Харіупольський Варфоломій, а також протосинкел Святої Архієпархії, архімандрит Хрістофорос Крікеліс Вселенського престолу.

    Перед зустріччю з архієпископом Макарієм Австралійським посол і його оточення відвідали кафедральний собор Благовіщення, де запалили свічки, вшанували святі ікони та дізналися про історичне значення церкви.

    Згодом вони вирушили до архієпархіального управління, де їх тепло привітав архієпископ Макарій. Він привітав посла Венізелоса з його новою посадою в грецькому посольстві в Канберрі та побажав йому успішного перебування на посаді на користь еллінізму в Австралії.

    Під час їхньої дискусії обговорювалися різні важливі для грецької діаспори теми, а архієпископ Макарій надав інформацію про поточну роботу Святої Архієпархії Австралії та наголосив на майбутній 100-річній річниці Архієпархії, а також на майбутньому апостольському візиті Вселенського патріарха Варфоломія.

    На завершення зустрічі обидві сторони підтвердили свою відданість зміцненню співпраці між грецькою державою та Православною Церквою, наголосивши на єдності та взаєморозумінні як на ключових принципах.

    Нагадаємо, архієпископ ПЦУ Матфей виступив за мирну декомунізацію та заборону УПЦ (МП) на Волині.

    Найсвіжіше

    Популярне