Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Матфей виступив за мирну декомунізацію та заборону УПЦ (МП) на Волині

    Керуючий Володимир-Волинською єпархією архієпископ Матфей взяв участь у засіданні депутатів Володимир-Волинської районної ради, де обговорювався проект рішення про створення тимчасової контрольної комісії з питань декомунізації та заборони Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) в районі.

    У своїй промові Владика Матфей наголосив на необхідності викорінення залишків імперського російського впливу в Україні, в тому числі й у сфері релігії. Однак він підкреслив, що цей процес повинен відбуватися добровільно, мирно та ненасильницьким шляхом, з дотриманням чинного законодавства, повідомляє сторінка єпархії у Фейсбуці.

    Архієпископ зазначив, що в останні роки в районі спостерігався масовий перехід церковних громад до Православної Церкви України (ПЦУ). Зокрема, у 2022 році перейшло 14 громад, у 2023 році – 4, а в 2024 році – ще одна громада.

    Підтримуючи позицію Владики Матфея, начальник Володимир-Волинської районної військової адміністрації Юрій Лобач нагадав про позитивні висновки, надані райадміністрацією щодо кожного випадку переходу громад до ПЦУ.

    Депутати районної ради розглянуть проект рішення про створення контрольної комісії на найближчій сесії.

    Нагадаємо, парламент ухвалив закон, який забороняє доступ капеланів Московського патріархату до війська України.

    Найсвіжіше

    Популярне