Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Очільник Грецької Церкви: «Церква поважає свободу всіх людей»

    20 березня вранці архієпископ Афінський Єронім мав офіційну зустріч з послом Іспанії в Греції паном Карлесом Касахуаною.

    Потім архієпископа відвідав начальник грецької поліції генерал-лейтенант Дімітріс Малліос, а одразу після цього відбулася зустріч владики з представниками Всегрецької асоціації громадян з обмеженими можливостями (P.S.A.P.), інформує orthodoxia.info

    Водночас учні 1-го ліцею Афін, сьогодні відвідали архієпископа Афінського. 25 студентів у супроводі директора школи та свого вчителя богослова відвідали архієпископа, щоб поспілкуватися з ним у контексті уроку «Таємниця священства». Студенти дякували Архиєпископу за зустріч та задавали йому запитання про діяльність Церкви.

    Зокрема, студентів цікавило повсякденне життя предстоятеля та його програма, а також запитували, чому він вирішив стати священнослужителем.

    Архієпископ, поінформувавши студентів про свій розпорядок дня, зустрічі, а також про улюблене заняття – читання та письмо, згадав про навчання, а також про професійну кар’єру вихователя.

    Він розповів про своє знайомство з митрополитом Фіва-Левадійським Никодимом та його турботу та любов до глухих, молоді та незахищених верств населення та зазначив, що саме так він вирішив стати священнослужителем.

    Крім того, архієпископ підкреслив, що Церква ставиться до кожної людини по-різному і поважає свободу всіх людей. Він також запросив молодь приходити до Церкви та пізнати її, а на запитання про становище жінки в Церкві та інститут дияконис Архиєпископ посилався на ритми сучасності та спосіб життя. Він також говорив про необхідність віддавати та бути готовим служити людям, підкресливши, що сьогоднішній час потребує волонтерства та пожертвування.

    Він побажав учням успіхів, здоров’я та сили і порадив їм у кожній труднощі шукати шлях і людей, які їх зрозуміють і допоможуть, і кожному подарував маленьке розп’яття як благословення.

    Нагадаємо, УПЦ США передала три автомобілі, які мають рятувати життя захисникам України. Також Вселенський патріарх зустрівся з прем’єр-міністром і міністром закордонних справ Болгарії і відвідав Литву.

    Найсвіжіше

    Популярне