Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Боррель різко відповів на “білий прапор” Папи Римського

    Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що заговоривши про “білий прапор” для України, Папа Римський “увійшов у сад, куди його ніхто не кликав”.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в інтерв’ю RTVE.

    Дипломат ЄС коментуючи слова Папи зазначив, що побіжно торкнувся їх у своїй промові в Раді безпеки ООН на початку тижня.

    “І в цій промові я сам не посоромився сказати, що Його Святість Папа увійшов у сад, в який його ніхто не кликав”, – сказав Боррель.

    Під час цієї заявив він використав іспанську ідіому, яка означає “накликати на себе біду”.

    Він додав, що не вважає правильним “запрошувати Україну до капітуляції”.

    “Навпаки, час продовжувати їй допомагати”, – наголосив дипломат.

    9 березня в інтерв’ю швейцарській італомовній телерадіокомпанії RSI Папа Римський Франциск, оцінюючи становище України у війні, сказав, що «сильнішим буде той, хто матиме мужність білого прапора» і що «вести переговори — це сміливо». При цьому він закликав вести переговори, «поки усе не стало гірше».

    Після того, як слова Франциска викликали широкий резонанс, керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа підхопив запропонований журналістом у запитанні вислів про «білий прапор».

    За словами Бруні, Франциск також підтвердив свою «глибоку прихильність» до українського народу.

    10 березня посол України при Святому Престолі Андрій Юраш заявив, що найближчим часом зустрінеться з понтифіком і порушить тему України.

    Президент Володимир Зеленський після заяви Папи сказав, що дехто в Церкві займається «віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити». Слова понтифіка також розкритикувала низка західних політиків.

    Найсвіжіше

    Популярне