Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Ми покликані бути посланцями Христа

    Архієпископ Американський Елпідофор відвідав збори духовенства та мирян Грецької православної митрополії Сан-Франциско в Каліфорнії. Виступаючи перед учасниками асамблеї, тема якої – “Споглядати, примирити, об’єднати”, він наголосив на важливості цих трьох аспектів для Церкви.

    «У Святоотцівській Традиції нашої Церкви «споглядання» означає активне споглядання таємниці Бога – зосередження наших розумових і духовних здібностей на величі та великодушності Бога», – пояснив архієпископ Елпідофор.

    Говорячи про примирення, він процитував Святого Павла: “Подібно до того, як Бог через Христа примирив світ із Собою, Він також заклав у нас Послання примирення. По правді кажучи, ми є посланцями від імені Христа…”.

    Архієпископ наголосив, що без єдності, яка обґрунтовується на любові, не може бути Церкви: “Наша єдність є мірилом нашої любові. Бо без любові не може бути Церкви”.

    Звертаючись до учасників, він сказав: «Насолоджуймося цим разом разом як Церква, як Тіло віруючих у Господа нашого Ісуса Христа».

    Елпідофор привітав асамблею та висловив надію, що її робота стане поза межами майбутнього Конгресу мирян духовенства Архієпархії, запланований на липень у Сан-Дієго.

    Найсвіжіше

    Популярне