Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Єдність у війні: релігійні лідери Чернівців розглядають співпрацю та духовну підтримку”

    29 лютого в Чернівцях відбулася зустріч Ради Церков і релігійних організацій при Чернівецькій ОВА. Головою засідання був Віктор Єленський, Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

    Основні теми обговорення – проведення молитовного сніданку на Буковині, релігійна свобода в умовах агресії, співпраця державних та релігійних структур, а також проблеми мобілізації священиків під час війни, інформує сайт ДЕСС.

    Єленський підкреслив важливість духовної підтримки та співпраці між релігійними організаціями в умовах війни: “Війна не лише на полі бою, але й боротьба за людські душі та цінності”. Він також відзначив роль церков у гуманітарній допомозі, адвокатурі захисту України та підтримці воїнів.

    Віктор Войналович, перший заступник Голови ДЕСС, обговорив проблеми мобілізації священнослужителів та необхідність їхньої духовної підтримки. Засідання також підтримало ідею третього молитовного сніданку на Буковині, що стане ще одним кроком у єднанні вірних заради миру та свободи.

    Відмічено, що вийшовши зі складу РПЦ, УПЦ МП не буде підпадати під законопроєкт 8371. Вищезазначене засідання відобразило єдність у захисті духовних цінностей та свободи совісті в умовах війни.

    “Якщо УПЦ МП вийде зі складу РПЦ, то законопроект 8371, на дискредитацію якого витрачено чимало грошей, не стосуватиметься УПЦ. Це відповідає очікуванням не лише українського суспільства, а й  є проханням багатьох кліриків, духовенства, і навіть двох митрополитів цієї церкви, які закликали до розриву зв’язків з РПЦ”, – сказав Віктор Єленський.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) під прицілом через законопроєкт 8371. Також митрополиту УПЦ (МП) у Сумах СБУ висунула підозру.

    Найсвіжіше

    Популярне